Wong Cilik (bosas jawa)

Ciptaan : ??
Vokal : Unknown Artist
Produksi :

Wong cilik ongklak angklik,
Lungguhe yo mung dingklik..
Pangupayane mbatik,
Blanjane mung sethithik..

Swalik’e wong kebandan,
Uripe sarwo mapan..
Karepe ra karuan,
Senenge mung plesiran..

Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..

reff:
Wong cilik ongklak angklik,
Lungguhe yo mung dingklik..
Prakaryane ning pabrik,
Blanjane mung sethithik..

Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..

reff:
Podho elingo pro konco,
Wong urip ning alam dunyo..
Ojo seneng pamer bondho,
Mengko mundhak uripmu rekoso..

Sugih lan miskin kuwi,
Ginaris lan pinesthi..
Kabeh ginanjar gusti,
Mulo jo ngloro ati..
Mulo jo ngloro ati..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
[ver: lyrics]
[ar: Unknown Artist]
[ti: Wong Cilik]
[al: Bossanova Jawa III]
[by: Yanilipatro]
[length: 04:04]
[id: owksqocc]
[00:01.08]Wong Cilik
[00:12.08]Versi : Unknown Artist
[00:15.08][01:20.72][02:36.57][03:40.56]
[00:18.08][01:50.03][03:05.03]>>>
[00:19.08][01:51.03][03:06.03]>>
[00:20.08][01:52.03][03:07.03]>
[00:21.08][01:53.03]Wong cilik ongklak angklik,
[00:25.18][01:56.63]Lungguhe yo mung dingklik..
[00:29.22]Pangupayane mbatik,
[00:33.38][02:04.67]Blanjane mung sethithik..
[00:37.08]Swalik’e wong kebandan,
[00:41.54]Uripe sarwo mapan..
[00:45.49]Karepe ra karuan,
[00:48.57]Senenge mung plesiran..
[00:52.07][02:08.53][03:08.03]Podho elingo pro konco,
[00:54.32][02:10.13][03:09.69]Wong urip ning alam dunyo..
[00:56.55][02:12.48][03:12.00]Ojo seneng pamer bondho,
[00:58.54][02:14.42][03:13.91]Mengko mundhak uripmu rekoso..
[01:04.89][02:20.78][03:20.01]Sugih lan miskin kuwi,
[01:08.02][02:24.06][03:24.18]Ginaris lan pinesthi..
[01:12.76][02:28.67][03:28.66]Kabeh ginanjar gusti,
[01:16.55][02:32.51][03:32.63][03:36.56]Mulo jo ngloro ati..
[02:00.56]Prakaryane ning pabrik,
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video https://www.youtube.com/watch?v=-OEJyo_alig

Suk Kapan (bosas jawa)

Ciptaan : Is Hariyanto
Vokal : Endah Saraswati
Produksi : Dasa Studio

Suk kapan aku ora ngerti,
Enteke sengsarane uripku..
Kepingin ngrasake, urip tentrem ayem
Adoh beko lan beboyo..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

Penyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip, nganti teko sunar
Madhangi dalan uripku..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

reff:
Penyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip, nganti teko sunar
Madhangi dalan uripku..

Nelongso esok awan sore,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pecobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
[ver: lyrics]
[id: inuawucs]
[ar: Endah Saraswati]
[ti: Suk Kapan]
[al: Bosas Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 4:44]
[00:01.27]Suk Kapan
[00:16.27]Versi : Endah Saraswati
[00:19.27][02:36.75][04:21.65]
[00:22.27][03:14.09]>>>
[00:23.27][03:15.09]>>
[00:24.27][03:16.09]>
[00:25.27]Suk kapan aku ora ngerti,
[00:33.09]Enteke sengsarane uripku..
[00:41.17]Kepingin ngrasake, urip tentrem ayem
[00:50.80]Adoh beko lan beboyo..
[00:58.40][02:05.28][03:50.43]Nelongso esok awan sore,
[01:06.05][02:12.63][03:57.39]Nelongso nganti tekan seprene..
[01:14.75][02:21.64][04:06.10]Pacobaning urip, ora tau leren
[01:23.41][02:30.16][04:15.06]Teko lungo koyo ngene..
[01:31.31][03:17.09]Penyuwunku, aku biso
[01:40.34][03:25.11]Tabah nggonku nglakoni..
[01:48.55][03:32.95]Pacobaning urip, nganti teko sunar
[01:56.94][03:41.59]Madhangi dalan uripku..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=CDyGdfv328k

Nonong (bosas jawa)

Ciptaan : Anjarani
Vokal : Dian Kusuma
Produksi : IMC Record

Nonong sing nonong, sopo sing nduwe
Nonong sing nonong, sing ayu dewe..
Nononge nambahi ayu, ayu dewe
Nononge nambahi manis, manis dewe..

Nonong sing nonong, dudu bathuk’e
Nonong sing nonong, larang regane..
Nononge sing mesam-mesem, kabeh kangen
Nononge yen ngguyu merem, kabeh gelem..

Dasar ayu tetep ayu,
Nadyan nonong tambah ayu..
Dasar manis tetep manis,
Nadyan nonong tambah tambah manis..

Nonong sing nonong, ngendi omahe
Nonong sing nonong, angel tandhinge..
Sing nonong dudu bathuk’e, aduh sayang
Sing nonong nyedhak’o mrene, aduh aduh sayang..

reff:
kembali keatas..nonong sing nonong…
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
[id: onhkascs]
[ar: Dian Kusuma]
[ti: Nonong]
[al: Bosas Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:16]
[00:33.05]Nonong
[00:33.05]Versi: Dian Kusuma
[00:33.05][01:29.05][02:27.08][03:09.05][04:09.94][05:09.83]
[00:33.05][03:12.05]>>>
[00:33.05][03:13.05]>>
[00:33.05][03:14.05]>
[00:33.05][03:15.05]Nonong sing nonong, sopo sing nduwe
[00:39.25][03:20.88]Nonong sing nonong, sing ayu dewe..
[00:44.34][03:27.27]Nononge nambahi ayu, ayu dewe
[00:51.86][03:34.16]Nononge nambahi manis, manis dewe..
[00:59.84][03:43.45]Nonong sing nonong, dudu bathuk’e
[01:06.89][03:49.58]Nonong sing nonong, larang regane..
[01:12.69][03:55.52]Nononge sing mesam-mesem, kabeh kangen
[01:19.66][04:02.35]Nononge yen ngguyu merem, kabeh gelem..
[01:32.28][04:14.92]Dasar ayu tetep ayu,
[01:38.19][04:20.31]Nadyan nonong tambah ayu..
[01:45.43][04:28.35]Dasar manis tetep manis,
[01:51.97][04:34.91]Nadyan nonong tambah tambah manis..
[01:59.54][04:42.64]Nonong sing nonong, ngendi omahe
[02:06.52][04:49.49]Nonong sing nonong, angel tandhinge..
[02:12.33][04:55.32]Sing nonong dudu bathuk’e, aduh sayang
[02:19.32][05:01.57]Sing nonong nyedhak’o mrene, aduh aduh sayang..
[02:30.27]==dian kusuma, nonong==
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=zE5YDB9silo

Dondong Opo Salak (bosas jawa)

Ciptaan : Kris Biantoro
Vokal : ??
Produksi : ??

Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Gendhong opo pundhak, mlaku thimik-thimik..
Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Ngandhong opo mbecak, mlaku thimik-thimik..

Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..

Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Gendhong opo pundhak, mlaku thimik-thimik..
Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Ngandhong opo mbecak, mlaku thimik-thimik..

Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..

reff :
Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..
Kacang karo roti, adhik diparingi..
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
[ver: lyrics]
[id: klhssucq]
[ar: Bosas Jawa]
[ti: Dondong Opo Salak]
[al: Bossanova Jawa]
[by: Yanilipatro]
[00:01.46]Dondong Opo Salak
[00:25.46]Vokal : ??
[00:28.46][02:48.25][04:06.25]
[00:31.46][03:20.46]>>>
[00:32.46][03:21.46]>>
[00:33.46][03:22.46]>
[00:34.46][01:41.51]Dondong opo salak, duku cilik-cilik
[00:42.92][01:49.22]Gendhong opo pundhak, mlaku thimik-thimik..
[00:51.14][01:57.65]Dondong opo salak, duku cilik-cilik
[00:59.26][02:05.84]Ngandhong opo mbecak, mlaku thimik-thimik..
[01:08.21][02:14.65][03:23.46]Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
[01:16.29][02:22.79][03:31.98]Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
[01:24.73][02:31.01][03:40.14]Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
[01:32.77][02:39.41][03:48.71][03:57.20]Kacang karo roti, adhik diparingi..
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=X7gknXtmrdk

Cidro (bosas jawa)

Ciptaan : Didi Kempot
Vokal : Dian Kusuma
Produksi : IMC Duta Records

Wis sak mestine, ati iki nelongso
Wong sing tak tresnani, mblenjani janji..
Opo ora eling, naliko semono
Kebak kembang wangi jroning dhodo..

Kepiye maneh, iki pancen nasibku
Kudu nandang loro, koyo mengkene..
Remuk ati iki, yen eling janjine
Ora ngiro jebul lamis wae..

Gek opo salah, awakku iki
Kowe nganti, tego mblenjani janji..
Opo mergo, kahanan uripku iki
Mlarat bondho seje karo uripmu..

Aku nelongso, mergo kebacut tresno
Ora ngiro, saikine cidro..

reff :
Kepiye maneh, iki pancen nasibku
Kudu nandang loro, koyo mengkene..
Remuk ati iki, yen eling janjine
Ora ngiro, saikine cidro..

Gek opo salah, awakku iki
Kowe nganti, tego mblenjani janji..
Opo mergo, kahanan uripku iki
Mlarat bondho seje karo uripmu..

Aku nelongso, mergo kebacut tresno
Ora ngiro, saikine cidro..
Ora ngiro, saikine cidro..
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
[ver: lyrics]
[id: nslqqwcq]
[ar: Dian kusuma]
[ti: Cidro ]
[al: Bosas jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:01]
[00:01.39]Cidro
[00:23.39]Versi : Dian Kusuma
[00:26.39][02:32.45][02:54.01][04:34.54]
[00:29.39][02:57.01]>>>
[00:30.39][02:58.01]>>
[00:31.39][02:59.01]>
[00:32.39]Wis sak mestine, ati iki nelongso
[00:41.09]Wong sing tak tresnani, mblenjani janji..
[00:49.07]Opo ora eling, naliko semono
[00:58.56]Kebak kembang wangi jroning dhodo..
[01:07.48][03:00.01]Kepiye maneh, iki pancen nasibku
[01:15.59][03:08.47]Kudu nandang loro, koyo mengkene..
[01:24.03][03:17.22]Remuk ati iki, yen eling janjine
[01:32.30]Ora ngiro jebul lamis wae..
[01:42.09][03:35.53]Gek opo salah, awakku iki
[01:49.43][03:42.34]Kowe nganti, tego mblenjani janji..
[01:58.22][03:50.99]Opo mergo, kahanan uripku iki
[02:07.23][03:59.95]Mlarat bondho seje karo uripmu..
[02:15.67][04:09.72]Aku nelongso, mergo kebacut tresno
[02:24.78][03:25.60][04:17.86][04:26.02]Ora ngiro, saikine cidro..
[02:35.45]==dian kusuma, cidro==
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=FIdK9IsEWAA