Rondo Kembang (seno keling)

Ciptaan : Seno Keling
Vokal : Seno Keling
Produksi : ??

Seprono, seprene
Tak lakoni urip karo kowe..
Ora ono bedane..
Naliko ketemu, nganti saiki
Tingkah lakumu, ora iso didandani..

Upomo, semono
Aku ngerti yen kowe rondo..
Aku ra bakal gelem..
Kawin karo kowe,
Opo meneh seneng,
Yen ayuning sliramu,
Agawe laraning ati..

Kecik isi sawo,
Kwaci isi semongko,
Yen prawan ketitik,
Yen rondo bakal ketoro..
Opo meneh, randane rondo kembang
Uwis rondo gayane koyo perawan..

Mulakno, saiki
Yen bebrayan ojo pilih tebu..
Ora bakal sak lawase..
Yen dipangan, legi banyune
Yen disawang, ora iso mbedakke..

reff:
Upomo, semono
Aku ngerti yen kowe rondo..
Aku ra bakal gelem..
Kawin karo kowe,
Opo meneh seneng,
Yen ayuning sliramu,
Agawe laraning ati..

Kecik isi sawo,
Kwaci isi semongko,
Yen prawan ketitik,
Yen rondo bakal ketoro..
Opo meneh, randane rondo kembang
Uwis rondo gayane koyo perawan..

Kecik isi sawo,
Kwaci isi semongko,
Yen prawan ketitik,
Yen rondo bakal ketoro..
Opo meneh, randane rondo kembang
Uwis rondo gayane koyo perawan..
————————————————————————————————————————————————–
[ver: lyrics]
[id: aipphkcc]
[ar: Seno Keling]
[ti: Rondo Kembang]
[al: Pop Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:18]
[00:01.58]Rondo Kembang
[00:26.58]Versi : Seno Keling
[00:29.58][01:09.60][01:48.87][02:20.12][02:59.08][03:27.35][04:08.93][04:40.35][05:12.46]
[00:32.58][03:30.35]>>>
[00:33.58][03:31.35]>>
[00:34.58][03:32.35]>
[00:35.58]Seprono, seprene
[00:39.87]Tak lakoni urip karo kowe..
[00:48.21]Ora ono bedane..
[00:54.56]Naliko ketemu, nganti saiki
[01:02.02]Tingkah lakumu, ora iso didandani..
[01:13.48][03:33.35]Upomo, semono
[01:17.71][03:38.08]Aku ngerti yen kowe rondo..
[01:26.11][03:45.86]Aku ra bakal gelem..
[01:32.07][03:52.09]Kawin karo kowe,
[01:36.09][03:55.56]Opo meneh seneng,
[01:40.13][03:59.48]Yen ayuning sliramu,
[01:44.36][04:03.70]Agawe laraning ati..
[01:51.42][04:11.30][04:43.08]Kecik isi sawo,
[01:53.93][04:13.85][04:46.26]Kwaci isi semongko,
[01:58.85][04:17.58][04:50.24]Yen prawan ketitik,
[02:02.26][04:21.57][04:54.16]Yen rondo bakal ketoro..
[02:06.74][04:26.06][04:58.51]Opo meneh, randane rondo kembang
[02:14.09][04:33.14][05:05.86]Uwis rondo gayane koyo perawan..
[02:23.66]Mulakno, saiki
[02:27.89]Yen bebrayan ojo pilih tebu..
[02:36.06]Ora bakal sak lawase..
[02:42.58]Yen dipangan, legi banyune
[02:49.99]Yen disawang, ora iso mbedakke..
[03:02.33]==seno keling, rondo kembang==
—————————————————————————————————————————————————
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=-EVCNjcvqfE

Ora Kanyono

Ciptaan : ??
Vokal : Waljinah
Produksi : Lokananta Record

Aku nate dolan dolan wanci sore, ae ae
Nggone rame, padhang mbulan nyenengake..
Dasar joko durung nate polokromo, ae ae
Wruh wanito, sing sajak’e tanpo konco..

Rambute dowo, menganggo clono
Soko mburi, mlakune leh merak ati, hem
Ning rekoso kewirangan ra kanyono, ae ae
Tiwas nyopo, jebul priyo rambut dowo..

reff:
Aku nate dolan dolan wanci sore, ae ae
Nggone rame, padhang mbulan nyenengake..
Dasar joko durung nate polokromo, ae ae
Wruh wanito, sing sajak’e tanpo konco..

Rambute dowo, menganggo clono
Soko mburi, mlakune leh merak ati, hem
Ning rekoso kewirangan ra kanyono, ae ae
Tiwas nyopo, jebul priyo rambut dowo..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
[ver: lyrics]
[id: nwlushcc]
[ar: Waljinah]
[ti: Ora Kanyono]
[al: Pop Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 3:27]
[00:01.01]Ora Kanyono
[00:08.01]Versi : Waljinah
[00:10.01][01:14.02][02:09.02][03:17.96]
[00:13.01][02:12.02]>>>
[00:14.01][02:13.02]>>
[00:15.01][02:14.02]>
[00:16.01][02:15.02]Aku nate dolan dolan wanci sore, ae ae
[00:22.01][02:21.57]Nggone rame, padhang mbulan nyenengake..
[00:29.13][02:29.66]Dasar joko durung nate polokromo, ae ae
[00:37.37][02:37.20]Wruh wanito, sing sajak’e tanpo konco..
[00:44.76][02:45.09]Rambute dowo, menganggo clono
[00:52.36][02:51.56]Soko mburi, mlakune leh merak ati, hem
[00:59.91][02:59.58]Ning rekoso kewirangan ra kanyono, ae ae
[01:05.94][03:07.24]Tiwas nyopo, jebul priyo rambut dowo..
[01:17.02]==waljinah, ora kanyono==
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video https://www.youtube.com/watch?v=JCJB9rreuBM

Kok Ora Isin

Ciptaan : Is Haryanto
Vokal : Mus Mulyadi
Produksi : ??

Kok ora isin,
(kok ora isin)
Karo kanca kancamu..
(karo kanca kancamu..)
Jare wis ora sudi,
Tumraping aku iki..

Kok ra kelingan,
(kok ra kelingan)
Karo tembungmu dewe..
(karo tembungmu dewe)
Jare kowe wis gething,
Jare wis emoh nyandhing..

Opo perlune ngece,
Yen kowe bali mrene..
Ra sembodo..,
Karo sing kok ucapke..

Mbok yo dipikir dhisik,
Kuwi rak luwih becik..
Sak durunge..,
Kok lakoni..

reff:
Kok ora isin,
Karo kanca kancamu..
Kok ra kelingan,
Karo tembungmu dewe..

Opo perlune ngece,
Yen kowe bali mrene..
Ra sembodo..,
Karo sing kok ucapke..

Mbok yo dipikir dhisik,
Kuwi rak luwih becik..
Sak durunge..,
Kok lakoni..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
[ver: lyrics]
[id: hlacqacc]
[ar: Mus Mulyadi]
[ti: Kok Ora Isin]
[al: Keroncong Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 3:37]
[00:01.02]Kok Ora Isin
[00:19.02]Versi : Mus Mulyadi
[00:22.02][02:17.67][03:35.55]
[00:25.02][02:21.24]>>>
[00:26.02][02:22.24]>>
[00:27.02][02:23.24]>
[00:28.02][02:24.24]Kok ora isin,
[00:31.19](kok ora isin)
[00:34.29][02:30.81]Karo kanca kancamu..
[00:38.14](karo kanca kancamu..)
[00:42.49]Jare wis ora sudi,
[00:47.72]Tumraping aku iki..
[00:55.61][02:37.15]Kok ra kelingan,
[00:59.40](kok ra kelingan)
[01:02.39][02:43.82]Karo tembungmu dewe..
[01:06.38](karo tembungmu dewe)
[01:10.47]Jare kowe wis gething,
[01:17.44]Jare wis emoh nyandhing..
[01:24.29][02:48.12]Opo perlune ngece,
[01:32.01][02:56.58]Yen kowe bali mrene..
[01:38.84][03:03.48]Ra sembodo.., karo sing kok ucapke..
[01:52.97][03:17.70]Mbok yo dipikir dhisik,
[01:59.99][03:24.86]Kuwi rak luwih becik..
[02:06.96][03:31.83]Sak durunge.., kok lakoni..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=00M1gcGhskc

Suk Kapan (keroncong-arie koesmiran)

Ciptaan : Is Haryanto
Vokal : Arie Koesmiran
Produksi : Elang Emas Vision

Suk kapan aku ora ngerti,
Entek ing sengsaraning uripku..
Kepengen ngrasakke, urip tentrem ayem
Adoh beko lan beboyo..

Nelongso ing sabendinane,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pacobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..

Panyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip nganti tekan sunar,
Ngadhangi dalan uripku..

reff:
Pacobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..
Panyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip nganti tekan sunar,
Ngadhangi dalan uripku..

reff:
Pacobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..
Panyuwunku, aku biso
Tabah nggonku nglakoni..
Pacobaning urip nganti tekan sunar,
Ngadhangi dalan uripku..

Nelongso ing sabendinane,
Nelongso nganti tekan seprene..
Pacobaning urip, ora tau leren
Teko lungo koyo ngene..
Teko lungo koyo ngene..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
[ver: lyrics]
[id: kulunbcs]
[ar: Arie Koesmiran]
[ti: Suk Kapan]
[al: Keroncong Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 4:43]
[00:01.08]Suk Kapan
[00:16.08]Versi : Arie Koesmiran
[00:19.08][01:50.83][02:54.26][04:34.10]
[00:22.08][02:09.04][03:13.05]>>>
[00:23.08][02:10.04][03:14.05]>>
[00:24.08][02:11.04][03:15.05]>
[00:25.08]Suk kapan aku ora ngerti,
[00:32.28]Entek ing sengsaraning uripku..
[00:39.26]Kepengen ngrasakke, urip tentrem ayem
[00:46.16]Adoh beko lan beboyo..
[00:53.10][03:59.08]Nelongso ing sabendinane,
[01:00.63][04:05.92]Nelongso nganti tekan seprene..
[01:07.71][02:12.04][03:16.05][04:12.95]Pacobaning urip, ora tau leren
[01:15.06][02:19.44][03:23.55][04:20.54][04:27.51]Teko lungo koyo ngene..
[01:22.27][02:26.33][03:30.28]Panyuwunku, aku biso
[01:30.54][02:34.23][03:37.81]Tabah nggonku nglakoni..
[01:36.53][02:40.88][03:45.39]Pacobaning urip nganti tekan sunar,
[01:43.48][02:47.79][03:51.99]Ngadhangi dalan uripku..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=y_tu1p8crh8

Kangenku

Ciptaan : Mas Ipung
Vokal : Arie Koesmiran
Produksi : ??

Wis suwe anggonku ngenteni,
Wis suwe nelongsoning ati..
Ngenteni rino klawan wengi,
Sliramu sing tak impi impi..

Kangenku mung marang sliramu,
Kangenku ndang biso ketemu..
Seminggu rasane sewindu,
Sliramu pancen katresnanku..

reff:
Sabendinane, aku tansah kangen
Esemu sing gawe marak ati..
Katresnanku tansah, ora biso luntur
Mung marang sliramu sawiji..

Wis suwe anggonku ngenteni,
Wis suwe nelongsoning ati..
Ngenteni rino klawan wengi,
Sliramu sing tak impi impi..

Kangenku mung marang sliramu,
Kangenku ndang biso ketemu..
Seminggu rasane sewindu,
Sliramu pancen katresnanku..

reff:
Sabendinane, aku tansah kangen
Esemu sing gawe marak ati..
Katresnanku tansah, ora biso luntur
Mung marang sliramu sawiji..
Mung marang sliramu sawiji..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
[ver: lyrics]
[id: iklsnvcs]
[ar: Arie Koesmiran]
[ti: Kangenku]
[al: Keroncong Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:02]
[00:01.07]Kangenku
[00:19.07]Versi : Arie Koesmiran
[00:22.07][01:31.97][02:00.02][03:41.00][04:08.66][04:53.67]
[00:25.07][02:03.02][04:11.66]>>>
[00:26.07][02:04.02][04:12.66]>>
[00:27.07][02:05.02][04:13.66]>
[00:28.07][02:36.25]Wis suwe anggonku ngenteni,
[00:35.27][02:44.59]Wis suwe nelongsoning ati..
[00:43.70][02:53.23]Ngenteni rino klawan wengi,
[00:50.86][03:00.81]Sliramu sing tak impi impi..
[00:58.89][03:08.41]Kangenku mung marang sliramu,
[01:07.04][03:16.56]Kangenku ndang biso ketemu..
[01:15.62][03:24.83]Seminggu rasane sewindu,
[01:23.33][03:32.22]Sliramu pancen katresnanku..
[01:34.96]==arie koesmiran, kangenku==
[03:44.55]==kangenku, arie koesmiran==
[02:06.02][04:14.66]Sabendinane, aku tansah kangen
[02:13.16][04:22.70]Esemu sing gawe marak ati..
[02:21.02][04:30.84]Katresnanku tansah, ora biso luntur
[02:28.83][04:38.61][04:46.08]Mung marang sliramu sawiji..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=WEzCrqAMm2U

Ninggal Lungo

Ciptaan : ??
Vokal : Unknown Artist
Produksi : Aini Record

Tak rewangi wira wiri,
Soyo suwe malah ora ngerti..
Paribasan lali wanci,
Mung tresnamu kang tansah tak anti..

Sabendino ora lali,
Nggonmu ngece sajak ora ngglape..
Nganti yo tekan seprene,
Katresnanku tetep ora seje..

Po ra kroso pendhak ndino,
Aku mesti crito..
Ora nyono ora ngiro,
Soyo soyo malah ninggal lungo..

Opo mung tekan semene,
Antarane aku karo kowe..
Paribasan durung nate,
Biso seneng koyo sak lumrahe..

reff:
kembali keatas..tak rewangi wira…
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
[ver: lyrics]
[id: unpulacs]
[ar: Unknown Artist]
[ti: Ninggal Lungo]
[al: Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 6:47]
[00:01.01]Ninggal Lungo
[00:30.01]Vers : Unknown Artist
[00:35.01][02:50.35][06:28.28]
[00:36.01][03:32.58]>>>
[00:37.01][03:33.58]>>
[00:38.01][03:34.58]>
[00:39.01][03:35.58]Tak rewangi wira wiri,
[00:46.10][03:43.98]Soyo suwe malah ora ngerti..
[00:55.01][03:56.73]Paribasan lali wanci,
[01:01.73][04:05.50]Mung tresnamu kang tansah tak anti..
[01:11.25][04:18.44]Sabendino ora lali,
[01:17.59][04:27.09]Nggonmu ngece sajak ora ngglape..
[01:27.67][04:40.16]Nganti yo tekan seprene,
[01:34.27][04:49.36]Katresnanku tetep ora seje..
[01:44.03][05:02.82]Po ra kroso pendhak ndino,
[01:53.99][05:14.93]Aku mesti crito..
[02:00.89][05:23.73]Ora nyono ora ngiro,
[02:06.81][05:33.22]Soyo soyo malah ninggal lungo..
[02:17.01][05:46.66]Opo mung tekan semene,
[02:23.98][05:54.87]Antarane aku karo kowe..
[02:33.55][06:06.94]Paribasan durung nate,
[02:40.02][06:16.71]Biso seneng koyo sak lumrahe..
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=q0jbLYyiGaI

Tembang Sesekaran

Ciptaan : ??
Vokal : Unknown Artist
Produksi : ??

Pr:
Seneng seneng.., jo seneng amikir..
Yen ra betah loro..,
Loro laraning ati..
Yen wus nandang lorobronto..,

Mbang kembang duren, dlongap dlongop ora leren..
Mbang kembang pohong, ingklak ingklik jare bingung..
Sekali bingung, mergo ati lagi gandrung..
Gandheng kebacut, ati loro tulung tulung..

Lk:
Janji sabar, jo waton kesusu..
Pancene kudu sabar,
Yen arep ngerah wong ayu..
Yo yo yo yo.. yo..

Pr:
Mbang kembang blimbing, tiwas kene ngoyo oyo..
Tiwas rekoso, jebul dewe’e ra tresno..
Atine judheg, anane mung dhelag dheleg..
Kakean mikir, neng dhodho rasane anteb..

Lk:
Sego lawuh, lawuh iwak asin..
Soko kepengen weruh,
Yen weruh jane isin..
Yo yo yo yo.. yo..

Pr:
Mbang kembang mlati, dironce dinggo sesaji..
Yen bengi ngimpi, ketemu sing nggudho ati..
Amung sliramu, kang tansah tak impi-impi..
Ngantio kapan, mung kowe sing tak tresnani..

reff:
Pr:
Mbang kembang duren, dlongap dlongop ora leren..
Mbang kembang pohong, ingklak ingklik jare bingung..
Sekali bingung, mergo ati lagi gandrung..
Gandheng kebacut, ati loro tulung tulung..

Lk:
Janji sabar, jo waton kesusu..
Pancene kudu sabar,
Yen arep ngerah wong ayu..
Yo yo yo yo.. yo..

Pr:
Mbang kembang blimbing, tiwas kene ngoyo oyo..
Tiwas rekoso, jebul dewe’e ra tresno..
Atine judheg, anane mung dhelag dheleg..
Kakean mikir, neng dhodho rasane anteb..

Lk:
Sego lawuh, lawuh iwak asin..
Soko kepengen weruh,
Yen weruh jane isin..
Yo yo yo yo.. yo..

Pr:
Mbang kembang mlati, dironce dinggo sesaji..
Yen bengi ngimpi, ketemu sing nggudho ati..
Amung sliramu, kang tansah tak impi-impi..
Ngantio kapan, mung kowe sing tak tresnani..
————————————————————————————————————————————————————————————————————
[ver: lyrics]
[id: kkbbkkcs]
[ar: Unknown Artist]
[ti: Tembang Sesekaran]
[al: Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 7:01]
[00:01.05]Tembang Sesekaran
[00:18.05]Versi : Unknown Artist
[00:21.05][01:25.94][04:08.50][04:32.04][06:59.13]
[00:24.05][01:51.05][04:35.04]>>>
[00:25.05][01:52.05][04:36.04]>>
[00:26.05][01:53.05][04:37.04]>
[00:27.05]Pr: Seneng seneng..,
[00:34.45]Pr: Jo seneng amikir..
[00:44.63]Pr: Yen ra betah loro..,
[00:54.89]Pr: Loro laraning ati..
[01:11.88]Pr: Yen wus nandang lorobronto..,
[01:54.05][04:38.04]Pr: Mbang kembang duren,
[01:56.65][04:40.64]Pr: Dlongap dlongop ora leren..
[02:01.77][04:45.21]Pr: Mbang kembang pohong,
[02:04.26][04:47.92]Pr: Ingklak ingklik jare bingung..
[02:09.30][04:53.27]Pr: Sekali bingung,
[02:11.48][04:55.51]Pr: Mergo ati lagi gandrung..
[02:15.90][05:00.36]Pr: Gandheng kebacut,
[02:18.63][05:03.04]Pr: Ati loro tulung tulung..
[02:23.46][05:08.01]Lk: Janji sabar,
[02:26.01][05:10.50]Lk: Jo waton kesusu..
[02:30.06][05:14.67]Lk: Pancene kudu sabar,
[02:33.35][05:17.97]Lk: Yen arep ngerah wong ayu..
[02:37.27][05:21.76]Lk: Yo yo yo yo.. yo..
[02:44.14][05:28.79]Pr: Mbang kembang blimbing,
[02:48.44][05:32.46]Pr: Tiwas kene ngoyo oyo..
[02:53.23][05:37.25]Pr: Tiwas rekoso,
[02:56.09][05:40.05]Pr: Jebul dewe’e ra tresno..
[03:01.00][05:45.03]Pr: Atine judheg,
[03:03.30][05:47.58]Pr: Anane mung dhelag dheleg..
[03:08.35][05:52.12]Pr: Kakean mikir,
[03:10.89][05:55.11]Pr: Neng dhodho rasane anteb..
[03:16.31][06:00.09]Lk: Sego lawuh,
[03:18.36][06:02.63]Lk: Lawuh iwak asin..
[03:22.40][06:06.80]Lk: Soko kepengen weruh,
[03:25.70][06:10.22]Lk: Yen weruh jane isin..
[03:29.74][06:15.52]Yo yo yo yo.. yo..
[03:37.15][06:22.31]Pr: Mbang kembang mlati,
[03:40.63][06:26.22]Pr: Dironce dinggo sesaji..
[03:45.42][06:31.45]Pr: Yen bengi ngimpi,
[03:48.16][06:34.00]Pr: Ketemu sing nggudho ati..
[03:53.45][06:39.13]Pr: Amung sliramu,
[03:55.88][06:41.53]Pr: Kang tansah tak impi-impi..
[04:00.23][06:46.19]Pr: Ngantio kapan,
[04:03.22][06:48.87]Pr: Mung kowe sing tak tresnani..
[04:11.04]==tembang sesekaran==
————————————————————————————————————————————————————————————————————
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=7hWVF8RgVmk