Dondong Opo Salak (bosas jawa)

Ciptaan : Kris Biantoro
Vokal : ??
Produksi : ??

Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Gendhong opo pundhak, mlaku thimik-thimik..
Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Ngandhong opo mbecak, mlaku thimik-thimik..

Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..

Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Gendhong opo pundhak, mlaku thimik-thimik..
Dondong opo salak, duku cilik-cilik
Ngandhong opo mbecak, mlaku thimik-thimik..

Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..

reff :
Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
Kacang karo roti, adhik diparingi..
Kacang karo roti, adhik diparingi..
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
[ver: lyrics]
[id: klhssucq]
[ar: Bosas Jawa]
[ti: Dondong Opo Salak]
[al: Bossanova Jawa]
[by: Yanilipatro]
[00:01.46]Dondong Opo Salak
[00:25.46]Vokal : ??
[00:28.46][02:48.25][04:06.25]
[00:31.46][03:20.46]>>>
[00:32.46][03:21.46]>>
[00:33.46][03:22.46]>
[00:34.46][01:41.51]Dondong opo salak, duku cilik-cilik
[00:42.92][01:49.22]Gendhong opo pundhak, mlaku thimik-thimik..
[00:51.14][01:57.65]Dondong opo salak, duku cilik-cilik
[00:59.26][02:05.84]Ngandhong opo mbecak, mlaku thimik-thimik..
[01:08.21][02:14.65][03:23.46]Adhik nderek ibu, tindak menyang pasar
[01:16.29][02:22.79][03:31.98]Ora pareng rewel, ora pareng nakal..
[01:24.73][02:31.01][03:40.14]Mengko ibu mesti, mundhut oleh-oleh
[01:32.77][02:39.41][03:48.71][03:57.20]Kacang karo roti, adhik diparingi..
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
sumber video http://www.youtube.com/watch?v=X7gknXtmrdk

Lungiting Asmoro (bosas jawa)

Ciptaan : Sugeng TS/ Harrie S
Vokal : ??
Produksi : ??

Seprene nggonku ngenteni janji,
Janji prasetyaning ati
Kadung tresno mring sliramu,
Duh wong bagus, ra eling dino lan wektu

Ning ati katon ra biso ilang,
Soyo suwe soyo ra karuan
Nadyan mung tansah anggadang
Aku samar yen sliramu ra kelingan

Wong bagus tak anti-anti,
Jo pijer semoyo wae
Aku tresno karo kowe
Tegane atimu ojo gawe loro,
Iku ra prayogo

Aku ora bakal mundur,
Aku ora bakal mlayu
Yen durung nyanding sliramu
Ukurane tresno, dudu bondo
Nanging lungiting asmoro

reff :
kembali ke atas..seprene nggonku…

Ukurane tresno, dudu bondo
Nanging lungiting asmoro

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=HSI_BQK-2DU

Nagih Janji (bosas jawa)

Ciptaan : ??
Vokal : ??
Produksi : ??

Udan eluh, tumetes ing wayah wengi
Kroso trenyuh, rasane atiku iki
Iki tenan, opo yo mung ono ngimpi
Ra tak nyono sliramu kok kerso bali

Ora salah, yen sliramu nagih janji
Mung tekamu, kok yo ora wingi-wingi
Aku bungah, ning kudu kepriye iki
Saikine, aku uwis entuk ganti

Wis ono sisihanku, sing mlebu jroning atiku
Sak suwene sliramu ninggalke aku
Ojo kok salahke aku, ojo nesu karo aku
Wong tuaku, wis kebacut entuk mantu

Ora salah, yen sliramu nagih janji
Mung tekamu, kok yo ora wingi-wingi
Aku bungah, ning kudu kepriye iki
Saikine, aku uwis entuk ganti

reff :
Wis ono sisihanku, sing mlebu jroning atiku
Sak suwene sliramu ninggalke aku
Ojo kok salahke aku, ojo nesu karo aku
Wong tuaku, wis kebacut entuk mantu

Ora salah, yen sliramu nagih janji
Mung tekamu, kok yo ora wingi-wingi
Aku bungah, ning kudu kepriye iki
Saikine, aku uwis entuk ganti

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=-ZnsE2y-y8Y

Walang Kekek (bosas jawa)

Ciptaan : Anjarani
Vokal : ??
Produksi : ??

Walang kekek, menclok ning tembok
Mabur maneh, menclok ning pari
Ojo ngenyek, karo wong wedok
Tinggal lungo, setengah mati

Walang abang, menclok ning koro
Walang biru, walange putih
Bujang maneh, ora ngluyuro
Duwe bojo, yo ra tau muleh

E…ya..ye, ya ye..ya
Eya..yae..yai yaiyo..yaiyo..
Andheng andheng, ono pilingan
Jo dipandheng, mundhak kelingan

reff :
Walang ireng, mabur brengengeng
Walang ireng, dowo sothange
Yen kowe seneng, ojo mung mandheng
Golek ono, ngendi omahe

Walang kekek, walange kayu
Walang kayu, menclok ning lemah
Yen kepengen, arep melu aku
Yeng mung trimo, tak kon jogo omah

E…ya..ye, ya ye..ya
Eya..yae..yai yaiyo..yaiyo..
Biso nggambang, ora biso nyuling
Biso nyawang, ora biso nyandhing

reff :
Walang kekek, menclok ning tembok
Mabur maneh, menclok ning pari
Ojo ngenyek, karo wong wedok
Tinggal lungo, setengah mati

Walang abang, menclok ning koro
Walang biru, walange putih
Bujang maneh, ora ngluyuro
Duwe bojo, yo ra tau muleh

E…ya..ye, ya ye..ya
Eya..yae..yai yaiyo..yaiyo..
Andheng andheng, ono pilingan
Jo dipandheng, mundhak kelingan

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=8z_pTTV072Y

Gethuk (bosas jawa)

Ciptaan : Manthous
Vokal : ??
Produksi : ??

Sore sore, padang mbulan
Ayo konco, podo dolanan
Rene rene, bebarengan
Rame rame e…, do gegojegan

Kae kae, rembulane
Yen disawang, kok ngawe-awe
Koyo-koyo, ngelingake
Konco kabeh, ojo turu sore-sore

Gethuk, asale soko telo
Moto ngantuk, iku tambane opo
E alah gethuk, asale soko telo
Yen ra pethuk, atine rodo gelo

Ojo ngono mas, ojo ojo ngono
Kadhung janji mas, aku mengko gelo

reff :
Kae kae, rembulane
Yen disawang, kok ngawe-awe
Koyo-koyo, ngelingake
Konco kabeh, ojo turu sore-sore

Gethuk, asale soko telo
Moto ngantuk, iku tambane opo
E alah gethuk, asale soko telo
Yen ra pethuk, atine rodo gelo

Ojo ngono mas, ojo-ojo ngono
Kadhung janji mas, aku mengko gelo

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=xk52GJ1Sb14

Lingso Tresno (bosas jawa)

Ciptaan : Didi Kempot
Vokal : ??
Produksi : ??

Sindap…, sing ono rambutku iki
Isih iso, tak kramasi
Nanging yen ngramasi, loro ati
Ora gampang koyo mijet, wohing ranti

Lingso…, sing ono rambutku iki
Isih iso, tak petani
Nanging yen metani, loro ati
Ora gampang koyo mijet, wohing ranti

reff :
Endahe ombak segoro,
Parangtritis sak kiduling yogjo
Eling, aku tansah eling
Senadyan kowe ra eling

reff :
Sindap…, sing ono rambutku iki
Isih iso, tak kramasi
Nanging yen ngramasi, loro ati
Ora gampang koyo mijet, wohing ranti

Lingso…, sing ono rambutku iki
Isih iso, tak petani
Nanging yen metani, loro ati
Ora gampang koyo mijet, wohing ranti

reff :
Endahe ombak segoro,
Parangtritis sak kiduling yogjo
Eling, aku tansah eling
Senadyan kowe ra eling

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=MMnxoyQX7QA

Sewu Kutho (bosas jawa)

Ciptaan : Didi Kempot
Vokal : ??
Produksi : ??

Sewo kuto uwis tak liwati, sewu ati tak takoni
Nanging kabeh podo ra ngerteni, lungamu ning endi
Pirang taun, anggonku nggoleki
Seprene, durung biso nemoni

Wis tak coba, nglalekake
Jenengmu soko atiku
Sak tenane, aku ora ngapusi
Isih tresno, sliramu

Umpamane kowe uwis mulyo, lilo aku lilo
Yo mung siji dadi panyuwunku, aku pengen ketemu
Senadyan, sak kedeping moto
Kanggo tombo, kangen jroning dodo

reff :
Wis tak coba, nglalekake
Jenengmu soko atiku
Sak tenane, aku ora ngapusi
Isih tresno, sliramu

Umpamane kowe uwis mulyo, lilo aku lilo
Yo mung siji dadi panyuwunku, aku pengen ketemu
Senadyan, sak kedeping moto
Kanggo tombo, kangen jroning dodo

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=mMQFCXWc-oo