Celeng Mogok

Ciptaan : ??
Vokal : Endang Paramita
Produksi : Pusaka Record

Ngalor bali ngidul, numpak sepur mikul pacul
Pacul weton salon, yen ra kumpul karo wong tuwo
Lungo ning kutho pati, kanggo sangu adol sapi

Iki piye iki piye mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,

Ngetan bali ngulon, numpak sedan nganggo blangkon
Blangkon wetone bareng, yen ra klakon aluwung minggat
Minggat ning kuto kudus, kanggo sangu adol wedhus

Yo sido opo ora mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,
Piye piye piye piye mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,

reff :
Sawunggaling wayange kuno, sing digawe kayune jati
Taline disambungono, ora gawe gelaning ati
Dalan sepur tak lompati, ojo luntur tak tekati

Iki piye iki piye mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,

Wetan kali kulon pasare, kudung andhuk teles kodanan
Nadyan lali mas iki lho gambare, bareng kepethuk nangis kedanan
Timun tiris mujur, ngalamun ning dodo ajur

Yo sido opo ora mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,

reff :
Ngisor ireng rak nduwur ireng, sandal jinjit nganggo koco moto
Kene seneng kono yo seneng, nadyan ra duwe ra opo opo
Klambi ireng suwek pundhak’e, yen kowe seneng matur bapak’e

Iki piye iki piye mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,

Jo ijo godong penjalin, godong nongko sing jejer rolas
Lamun duwe bojo ra biso salin, nek dadi rondo akeh sing melas
Klambi putih mas ono sa’e, ra entuk mulih sak kecandak’e

Iki piye iki piye mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,
Piye piye piye piye mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,

reff :
Nek ketileng kidul kondangan, ngetan sitik ra cokrowati
kadung seneng jo edan edan mas, koyo ngene rasaning ati
Gelung olo susuk’e konde, melu nyawang ra melu nduwe

Iki piye iki piye mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,

Dari jauh kapalnya terbang, pasang gendero setengah tiang
Dari jauh pacarnya datang, perut lapar menjadi kenyang
Ali-ali digosok pering, tak lali-lali mung tansah eling

Yo sido opo ora mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,
Yo sido opo ora mas mas,
Iki piye iki piye mas mas,

[ver: lyrics]
[id: acbvabsw]
[ar: Endang Paramita]
[ti: Celeng Mogok]
[al: Campursari]
[by: Yanilipatro]
[length: 6:09]
[00:01.68]Celeng Mogok
[00:22.68]Versi : Endang Paramita
[00:25.68][01:31.84][01:50.48][02:56.07][03:14.34][04:19.87][04:37.46][05:44.36]
[00:28.68][01:53.48][03:17.34][04:40.46]>>>
[00:29.68][01:54.48][03:18.34][04:41.46]>>
[00:30.68][01:55.48][03:19.34][04:42.46]>
[00:31.68]Ngalor bali ngidul,
[00:34.26]Numpak sepur mikul pacul,
[00:37.79]Pacul weton salon,
[00:40.19]Yen ra kumpul karo wong tuwo,
[00:43.53]Lungo ning kutho pati,
[00:46.23]Kanggo sangu adol sapi,
[00:48.59]Iki piye iki piye mas mas,
[00:52.02]Iki piye iki piye mas mas,
[00:55.02]Iki piye iki piye mas mas,
[00:58.20]Iki piye iki piye mas mas,
[01:01.88]Ngetan bali ngulon,
[01:04.40]Numpak sedan nganggo blangkon,
[01:07.56]Blangkon wetone bareng,
[01:10.20]Yen ra klakon aluwung minggat,
[01:13.42]Minggat ning kuto kudus,
[01:16.44]Kanggo sangu adol wedhus,
[01:18.48]Yo sido opo ora mas mas,
[01:22.03]Yo sido opo ora mas mas,
[01:25.15]Piye piye piye piye mas mas,
[01:28.21]Yo sido opo ora mas mas,
[01:34.48]==celeng mogok, endang paramita==
[02:59.34][04:22.46]==endang paramita, celeng mogok==
[01:56.48]Sawunggaling wayange kuno,
[01:57.93]Sing digawe kayune jati
[02:01.03]Taline disambungono,
[02:04.05]Ora gawe gelaning ati
[02:07.46]Dalan sepur tak lompati,
[02:10.17]Ojo luntur tak tekati
[02:13.14]Iki piye iki piye mas mas,
[02:16.13]Iki piye iki piye mas mas,
[02:19.14]Yo sido opo ora mas mas,
[02:22.19]Iki piye iki piye mas mas,
[02:25.99]Wetan kali kulon pasare,
[02:28.33]Kudung andhuk teles kodanan
[02:31.43]Nadyan lali mas iki lho gambare,
[02:34.82]Bareng kepethuk nangis kedanan
[02:37.60]Timun tiris mujur,
[02:40.56]Ngalamun ning dodo ajur
[02:43.15]Yo sido opo ora mas mas,
[02:46.15]Yo sido opo ora mas mas,
[02:49.28]Yo sido opo ora mas mas,
[02:52.46]Iki piye iki piye mas mas,
[03:20.34]Ngisor ireng rak nduwur ireng,
[03:22.36]Sandal jinjit nganggo koco moto
[03:25.58]Kene seneng kono yo seneng,
[03:28.36]Nadyan ra duwe ra opo opo
[03:31.45]Klambi ireng suwek pundhak’e,
[03:34.28]Yen kowe seneng matur bapak’e
[03:37.31]Iki piye iki piye mas mas,
[03:40.12]Iki piye iki piye mas mas,
[03:43.24]Iki piye iki piye mas mas,
[03:46.18]Iki piye iki piye mas mas,
[03:50.11]Jo ijo godong penjalin,
[03:52.13]Godong nongko sing jejer rolas
[03:55.54]Lamun duwe bojo ra biso salin,
[03:58.50]Nek dadi rondo akeh sing melas
[04:01.59]Klambi putih mas ono sa’e,
[04:04.37]Ra entuk mulih sak kecandak’e
[04:07.27]Iki piye iki piye mas mas,
[04:10.06]Yo sido opo ora mas mas,
[04:13.18]Piye piye piye piye mas mas,
[04:16.25]Yo sido opo ora mas mas,
[04:43.46]Nek ketileng kidul kondangan,
[04:46.30]Ngetan sitik ra cokrowati
[04:49.57]Kadung seneng jo edan edan mas,
[04:52.66]Koyo ngene rasaning ati
[04:55.63]Gelung olo susuk’e konde,
[04:58.28]Melu nyawang ra melu nduwe
[05:01.31]Iki piye iki piye mas mas,
[05:04.24]Iki piye iki piye mas mas,
[05:07.05]Yo sido opo ora mas mas,
[05:10.29]Iki piye iki piye mas mas,
[05:14.16]Dari jauh kapalnya terbang,
[05:16.38]Pasang gendero setengah tiang
[05:19.65]Dari jauh pacarnya datang,
[05:22.31]Perut lapar menjadi kenyang
[05:25.89]Ali-ali digosok pering,
[05:27.98]Tak lali-lali mung tansah eling
[05:31.38]Yo sido opo ora mas mas,
[05:34.38]Iki piye iki piye mas mas,
[05:37.44]Yo sido opo ora mas mas,
[05:40.56]Iki piye iki piye mas mas,

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=hSIhKak6b7w